...
Back to Group
Anna-Kaisa Arko
2 years ago
Neljä kysymystä Old Tea Shopin Mikko Nygrenille
Me kysyimme ja Old Tea Shopin Mikko Nygren vastasi:

 

1. Mistä lähti idea perustaa oma teekauppa?

 

"Tee on 2000-luvun juttu. 1990-luvulla Suomessa ei juuri ollut mitään teehuoneita tai teehen erikoistuneita kauppiaita. Sen sijaan Keski-Euroopassa ja Venäjällä tee on ollut jo aiemminkin kova sana makunautintojen maailmassa. Esimerkiksi Pariisissa vertaillaan teemakuja yhtä intohimoisesti kuin viinilaatuja ainakin parhaimmissa ravintoloissa. Aasiassa tee on jo ollut tuhansia vuosia elämän eliksiiri. Kansainvälistyvässä maailmassa yhä suurempi joukko uusia kuluttajia on löytänyt teen kiehtovan maailman."

 

2. Minkälaisia teenjuojia suomalaiset ovat?

 

"Suomalaiset teenjuojat ovat laatutietoisia. Yhä suurempi joukko teen kuluttajia ei tyydy enää vain Liptoniin. Toki valtaosa suomalaisista ei vielä tunne irtoteen voimaa, mutta asia on muuttumassa. Suuri osa suomalaisista kuluttaa nimenomaan mustaa teetä, mutta myös uusia laatuja ollaan valmiita testaamaan."

 

3. Old Tea Shop painottaa valikoimassaan ekologiseen ja globaaliin vastuuseen. Mitä kuluttajan olisi syytä huomioida ostaessaan teetä?

 

"Tietoisuus teen ympäristövaikutuksista on heikkoa. Tee on globaalisti ajatellen suosituin juoma heti veden jälkeen. Teenviljelyssä käytetään tonneittain erilaisia ympäristömyrkkyjä erityisesti hyönteismyrkkyjä. Myrkyt ja kemikaalit jäävät maaperään ja kerääntyvät ravintoketjun loppupäähän eli eläimiin ja maalla asuviin viljelijöihin. Teetuotanto on myös vuosisatojen ajan orjuuttanut ja käyttänyt suunnattomasti lapsityövoimaa. Valitsemalla eettisesti oikein tuotetun teen kuluttaja äänestää paremman ja oikeudenmukaisemman tulevaisuuden puolesta."

 

4. Kerro joku yllättävä fakta liittyen teehen.

 

"Tee rentouttaa ja virkistää samaan aikaan, koska teen sisältämä kofeiini ei imeydy kehoon heti vaan 6-8- tunnin kuluessa. Siten elimistö saa siitä voimaa koko päivän ajan."
Article Comments
This article has no comments yet.