JOIN OUR NEWSLETTER

Subscribe to our monthly newsletter.
Korjuu-uutiskirje: toukokuu – kesäkuu 2022
UUTISKIRJE  - TOUKO/KESÄKUU 2022

Korjuun alkukesään ovat kuuluneet yhteistöiden kehittäminen, viinitilakierrokset ja uusien tapahtumien suunnittelu!

Tässä uutiskirjeessä
 1. Korjuun Viinitilakierros "From Dawn Till Dusk" kesäkuussa
 2. Korjuu lähdössä syksyllä Tukholman Terra Madre Nordiciin
 3. Artikkeli: Juhannus-perinteet Euroopassa
 4. Korjuu-yhteisön kuulumisia: Spices Chef
 5. Kuukauden resepti: Nokkos focaccia (foodbytwins)

Korjuun Viinitilakierros "From Dawn Till Dusk" tapahtui kesäkuussa Hämeessä!

🍷​ Korjuun Viinitilakierros 2022 oli unohtumaton koko päivän retki, missä vierailimme kolmella eri viinitilalla: Lepaa Viinissä, Viini Pihamaassa ja Ainoa WineryssäPysähdyimme matkalla myös kuvankauniissa Vääksyssä – ja juuri oikeaan aikaan, keskellä mitä mahtavinta kesäpäivää! Vääksyyn jäi paljon nähtävääkin, olemme menossa sinne pian takaisin... ;)

Viinitilakierros oli kokonaisuudessaan loistava tilaisuus tutustua osaan Suomen parhaista marjaviineistä ja niiden valmistuksen saloihin. Lepaa Viinillä on Suomessa pitkä historia alan tunnetuimpana koulutuspaikkana. Viini-Pihamaa on puolestaan saavuttanut useita kansallisia palkintoja. Ainoa on menestynyt erinomaisesti monissa kansainvälisissä kilpailuissa.

Pääsimme Viinitilakierroksella kierroksella tutustumaan mielenkiintoisiin tuotantoprosesseihin sekä maistelemaan herkullisia marjaviinejä. Suuret kiitokset viinitiloille, jotka näkivät vaivaa kertoa puolisalaisiakin faktoja tuotteiden valmistukseen liittyen, avata historiaansa ja pääasiallista asiakaskuntaansa!  Luonnollisesti iso kiitos kierrokselle osallistujille – toivottavasti saamme ensi kerralla tästä vielä suuremman järjestettyä!

Jos kiinnostuit Viinitilakierroksesta joko mahdollisena osallistujana tai pientuottajana, tai muuna yhteistyötahona (kaupunkina, ravintolana), tai voisit kutsua meidät käymään pienellä porukalla (yleensä 10 – 20 ihmistä), otathan meihin rohkeasti yhteyttä nyt! Vierailuista on monenlaista hyötyä kaikille osapuolille. Kehitämme uutta Viinitilakierrosta – ja paljon muuta!
Ota yhteyttä

Korjuu matkaa Tukholman Terra Madre Nordic 2022 messuille 1. – 3.9.2022!

Tapahtuman pääjärjestäjänä toimii Pohjoismaiden Slow Food in the Nordic Countries sekä Eldrimner – Nationellt resurscentrum för mathantverk. 

Terra Madre Nordic on kohtaamispaikka, joka yhdistää kaikkia kestävästä ruokatuotannosta ja -kulttuurista kiinnostuneita tahoja. Nordic Artisan Food Marketissa on työpajoja, maisteluita ja mielenkiintoisia keskusteluita tulevaisuuden ruoasta. Korjuulla on Terra Madressa myös puheenvuoro!

Terra Madren yhteydessä järjestetään ensimmäistä kertaa myös Nordic Artisan Food Awards (Ilmoittautumisaika päättyy 25.7!) Kilpailuun voit osallistua kaikkialta Pohjoismaista, jos olet artisaanipientuottaja. Ota hetimiten yhteyttä meihin (Korjuu), jos kiinnostuit nyt! Lähdemme porukalla Tukholmaan, ja totta kai menemme sinne menestymään!


Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan kanssamme Terra Madre Nordiciin, tai kilpailemaan Nordic Artisan Food Awardsissa, ota meihin yhteyttä nyt! Meillä on hyvät yhteydet järjestäjiin ja saattaisit päästä mukaan kätevästi!
Tiedustele tapahtumasta

Juhannus-perinteet Euroopassa

Juhannusta 2022 on juhlittu maukkaasti, ja Suomen kesä se vain jatkuu valoisana! Nyt onkin mainio aika viettää aikaa ulkona. Meille suomalaisille meidän omat juhannusperinteet ovat toki kovin tuttuja, mutta tiesitkö, että juhannusta vietetään monissa muissakin Euroopan maissa? Saatat yllättyä kuullessasi millainen keskikesän juhla on esimerkiksi Portugalissa! Lue lisää miten kristinusko ja traditiot näkyvät juhannuksen vietossa.☀️​
Lue artikkeli

Korjuu-yhteisön kuulumisia: Spices Chef


▶️​ "Spices Chef osallistui Kevätmessuille Korjuun kanssa huhtikuussa, ja nyt he olivat mukana myös Vegemessuilla kesäkuussa. Spices Chefillä on tarkoituksena olla mukana myös Asuntomessuilla Naantalissa heinä-elokuussa. Spices Chefin tuotteita on saatavilla erikoisliikkeistä Suomen lisäksi jopa Ranskasta, Saksasta ja Ruotsista. Viennin kasvattaminen ulkomaille on ollut vuoden 2022 tavoitteena."
Katso Spices Chefin tuotteita

Kuukauden resepti:
Nokkos focaccia - foodbytwins

Petran (foodbytwins) mahtavan Master Chef Suomi 2022 voiton kunniaksi julkaisemme (aiemman) herkullisen Focaccia-reseptin kesäpäivien iloksi!
Ainekset
 • 3,5 dl vettä
 • 1 rkl suolaa
 • ripaus sokeria
 • 1 pss (11 g) kuivahiivaa 
 • 4 dl nokkosräiskis jauhoja
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1/2 dl oliiviöljyä
 • tuoreita ja kuivattuja yrttejä esim. rosmariinia, nokkosta, oreganoa yms.
Katso resepti
Liity Korjuuseen!
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa!
 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Korjuu.com
Korjuu.com
Copyright © 2022 Korjuu.com Oy, All rights reserved.
You are receiving this email because expressing interest in this theme.

Korjuu.com Oy
Henry Fordin katu 5 C
Helsinki 00150
Finland

Lisää meidät osoitekirjaasi


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Korjuu.com Oy · Henry Fordin katu 5 C · Helsinki 00150 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp