JOIN OUR NEWSLETTER

Subscribe to our monthly newsletter.
Korjuu-uutiskirje kesäkuu 2021
UUTISKIRJE | KESÄKUU 2021

Kesä on kuumimmillaan, Korjuu kantaa ruoat ja juomat kekoon! ☀️

Snäkkikassi on täynnä herkullisia ja terveellisiä eväitä. Voit ottaa kassin helposti mukaan vaikka puistoon piknikille, automatkalle, junaan tai pyöräretkelle! Hinnalla 29 EUR saat kesään huippueväät!

Snäkkikassi on saatavilla valikoiduista paikoista ympäri Suomea, osassa paikoista on oma juoma kassissa mukana – alla tähdellä (*) merkityissä:

📍Helsinki: Demmers Teehaus* (Annankatu 13, 00120)
📍Tampere: Panimoravintola Plevna* (Itäinenkatu 8, 33210)
📍Espoo: Ravintola Vista (Turveradantie 17, 02180)
📍Jokela: Ravintola Tiilitehdas (Nukarintie 3, 05400)
📍Kellokoski: Kinuskilla (Vanha valtatie 190, 04500)
📍Mikkeli: Kirjalan Kahvipaahtimo* (Nuijamiestenkatu 21, 50100)


Käy vierailemassa yhteistyökumppaniemme luona, nauti ruokaa ja juomaa ja osta Snäkkikassi mukaasi samalla kun tutustut paikan omiinkin antimiin!
☀️ Lomakausi on meneillään! Linkatusta artikkelissa löydät yhteensä 15 suositusta farmeista ja paikoista, missä kannattaa vierailla kesällä 2021!

Katso meidän suositukset (englanniksi) kesäpäivistä nauttimiseen.

Korjuu-haastattelut: Johanna Haijanen - Villilän Mehiläistarhat

🐝 Villilän Mehiläistarhat on pieni laitilalainen yritys. Johanna Haijanen hoitaa uhanalaista alkuperäisrotua, nimittäin Pohjolan tummia mehiläisiä. Kesän 2021 sato tulee olemaan luomua! Lue tästä hänen haastattelunsa!
Oletko jo tutustunut sarjaamme "Humans of Korjuu Network"?

Maaliskuussa esittelimme neljä persoonaa Korjuu-verkostosta:
 
- Spices Chefin tuotearvoja ovat luomu, Reilu Kauppa, vegaanisuus, allergiavapaus, lähiruoka ja Avainlippu. Yrityksen johtohahmo Pramod Jayaprakash on sitoutunut noudattamaan kestäviä tuotantotapoja sekä käyttämään luomu- ja eettisiä raaka-aineita myyntihinnoilla, jotka ovat mahdollisimman monelle tavoitettavissa.

- Kinuskilla on urbaani maaseutukahvila, joka sijaitsee vuonna 1897 rakennetun makasiinin tiiliseinien kätköissä Kellokoskella Tuusulassa. Lounaskahvila ja pienleipomo ovat toimineet ruukin sydämessä vuodesta 2011 alkaen. Jake ja Katja Kiiskinen aloittivat yrittäjinä vuonna 2019.

- Hommanäs valmistaa perinteistä hilloa ja juomaa Porvoossa. Noin 20 vuotta näitä tuotteita on valmistettu parhaista kotimaisista raaka-aineista. Keväisin Hommanäs valmistaa hillon lisäksi kotisimaa, ja jouluisin laadukasta glögiä. Hommanäsin tuotteissa ei ole käytetty säilöntäaineita ja niissä on vain vähän sokeria. Anderssonin perhe vaalii sukupolvien yli ulottuvia reseptejä, joten traditioilla on paikkansa Porvoossa!

Lue näistä, ja muusta asiaankuuluvasta, Instagrammissa ja Facebookissa!
Metsät peittävät 75 % Suomen pinta-alasta, tehden Suomesta Euroopan metsäisimmän maan. Historiallisesti metsä on ollut tärkeä suoja ja ravinnonlähde suomalaisille. Taloudellisesti “Suomi elää yhä metsästä”. Metsän merkitystä Suomelle onkin vaikea yliarvioida!

🌲 Lue tästä millä tavoin metsä on tärkeä suomalaiselle yrityselämälle.
Tuottajaesittelyssä: Nagu Distillery

Kuka:  Jonathan Smeds ja Anton Lindholm

Sijainti: Lillandet, Nauvo.

"The whole idea with the distillery was that both of us have been living outside Nauvo (Nagu in Swedish) and wanted to return home. Because Jonathan's father already owned a small distillery only for family restaurant purposes, the idea to upscale the business and make a living of it became the obvious choice. The dream and plan have always been to make whisky, but to make it you need time. Whiskey must be stored in oak barrels a minimum of 3 years before it can legally be named whiskey. The concept of "we make the gin we like to drink'' was mainly because we were very bold in our recipes and wanted to bring our archipelago into the whole experience."

Lue haastattelu (englanniksi) ja katso myös Nagun tuotevalikoima heidän omilta nettisivuiltaan!

Verkoston uusin bloggaripartneri Maistuis Varmaan Sullekin! jakaa uusia reseptejä käyttäen verkoston tuottajien tuotteita: resepti Pellavaiset hapanjuurivohvelit käyttäen Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa!
 
Tuote oli osa Korjuun ja Maistuis Varmaan Sullekin! järjestämää tuotearvontaa. Kiitos kaikille osallistujille ja onnea kesäkuun voittajalle Nealle, jolle lähti myös pari ylimääräistä tuotelahjaa Korjuulta!

Lue koko resepti täältä ja
 kuule automaattisesti uusista resepteistä liittymällä Maistuis Varmaan Sullekin! omaan Korjuu-ryhmään.

"Paahdettu pellavarouhe antaa rapean pähkinäistä makua ja niitä voi lisätä sellaisenaan vaikka jogurttiin, rahkaan tai puuroon.  Lisäsin Valo24h paahdettua rouhittua pellavaa hapanjuurivohvelitaikinaan ja ne maistuivat hyviltä Makumarjan luomumansikkahillon ja kermavaahdon kera."
Tutustu uusiin mielenkiintoisiin tuottajiin Korjuu-verkostossa:

✅ Vihreä Härkä - Ekologisesti tuotetut härkäpaputuotte maistuvat hyvältä erilaisten lisukkeiden kanssa tai sellaisenaan. Löydät maukkaan proteiinihiutaleen aamupalallesi tai salaattiin, härkäpapurouheen ja maittavat härkäpapupastat, myös gluteenittomana.

✅ Terra Vinealis - Vuonna 2009 maatila laajensi toimintaansa ja alkoi prosessoida marjoja ja yrttejä Verkstrandissa, Finbyssä, onnistuen luomaan menestyksekkään ja ainutlaatuisen kirsikkatarhan Suomeen. Farmilla kasvatetaan myös mm. luumuja, mustaherukoita ja hasselpähkinöitä.

✅ Yrttihertta - Yrttihertan kuivatuotteet soveltuvat niin arkeen kuin juhlaankin – ruoanlaittoon, leivontaan tai aivan sellaisinaan nautittaviksi esimerkiksi jogurtin tai smoothien joukossa. Kuivatuotteet säilyvät hyvin, mahtuvat pieneen tilaan ja kulkevat näppärästi mukana myös mökille ja vaellusretkille!
Korjuun kesäsuunnitelmat 🍷😍
 
Elokuun 7. päivä on suunnitelmissa Korjuun vuosittainen Viinitilakierros! Tulee mukaan, vietä lauantai tien päällä mielenkiintoisilla viinitiloilla kanssamme vieraillen.

Ota yhteyttä, kysy lisää hinnoista ja tarkemmista aikatauluista ja vierailupaikoista: info@korjuu.com.
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa liittyen tapahtumiin, ruokakasseihin, blogiartikkeleihin, haastatteluihin ja muuhun mielenkiintoiseen! 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Liity Korjuuseen!
Copyright © 2021 Korjuu.com Oy, All rights reserved.
You are receiving this email because expressing interest in this theme.

Korjuu.com Oy
Henry Fordin katu 5 C
Helsinki 00150
Finland

Lisää meidät osoitekirjaasi


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Korjuu.com Oy · Henry Fordin katu 5 C · Helsinki 00150 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp