JOIN OUR NEWSLETTER

Subscribe to our monthly newsletter.
Korjuu-uutiskirje syyskuu 2021
UUTISKIRJE | SYYSKUU 2021

Syyskuussa keskustelimme turismista, kestävästä kehityksestä ja ruokahävikistä

Kolmannes maailman ruokatuotannosta päätyy hävikkiin. Eniten hävikkiä syntyy kotitalouksissa, mutta huomiota pitäisi kiinnittää myös hotelli- ja majoitusalaan.

Isojen majoitusalan yritysten toiminnasta syntyy päivittäin suuri määrä hävikkiä, kun asiakkaille tarjottu ruokailu, hygieniatuotteet ja siivouksessa käytetyt materiaalit lasketaan mukaan.

Lue tästä miten majoituspalveluketjut Suomessa vähentävät ruokahävikkiä käyttäen maalaisjärkeä.
Korjuu-haastattelut: Sami Metsänranta – Jukolan Juusto

Leivonmäellä sijaitsevan Jukolan Juuston erikoisuus on cheddar-juustot. Autenttisten juustojen valmistaminen saa alkunsa heidän oman maatilan tuoreesta maidosta. Tuotoksena syntyy pehmeä ja kermainen juusto käytettäväksi esimerkiksi pastakastikkeissa ja hampurilaisissa.

🧀 Lue tästä markkinointijohtaja Sami Metsärannan haastattelu koskien korkealaatuisten juustojen valmistusta ja ympäristön huomioimista.
Oletko jo tutustunut sarjaamme "Humans of Korjuu Network"?

Syyskuussa esittelimme kolme persoonaa Korjuu-verkostosta:

Ahontuvan Tarhojen keskisuomalaisissa maalaismaisemissa ja männikkökankaiden kupeessa syntyy ensiluokkainen hunaja. Luonnon herkullisimmalle luomukselle omistautuen ja pieteetillä kotimaisia makuja yhdistellen tarhuri Antti Heinonen muovaa mehiläisten kullan puhtaaksi makujen iloksi. "Luonnon herkullisin helmi ansaitsee arvoisensa kumppanit makujen matkalle. Siksi en ole koskaan valmis tinkimään tuotteideni raaka-aineista tai niiden määrästä. Korkea laatu ja kotimaisuus ovat työni kulmakiviä. Ahontuvan Tarhojen maut ovat aitoja, erityisiä ja iloa kukkurallaan".

Krannin Tila tarjoaa 100% kotimaista lähiruokaa heille, jotka arvostavat tuoreita, maukkaita ja laadukkaita raaka-aineita leivonnassa ja ruuanlaitossa. Krannin tilalla siirryttiin luomuviljelyyn vuonna 2018 ja syksyn 2020 satokauden tuotteet ovat luomusertifioituja viljatuotteita. Kauramyllyn toimintaa suunniteltaessa ja rakentaessa otettiin huomioon myllytystoimintaan ja hiutalointiin liittyvä perinneosaaminen, mutta myös nykyaikaisin tekniikka, jotta voimme tarjota puhtaita, lisäaineettomia ja ilman esikäsittelyä valmistettuja kauratuotteita suoraan tilan omista pelloista!

Kuivalihakundi on tuusulalainen yritys, joka on erikoistunut kuivattuun lihaan, kuten kanan, porsaan, lehmän, hevosen, poron ja villiin lihaan. Timo Lahti opetteli kuivausprosessin alusta asti itse, ja ajan kuluessa kotiharrastus kasvoi ammatiksi. “Kaikki sai alkunsa, kun oltiin jätkien kanssa Lapissa kalareissulla ja päivä oli aivan hanurista. Pistettiin sitten illalla tulet joen penkalle ja kaivoin taskusta pari pussia kaupan jerkyjä. Ja voi juma*auta! Mä tiesin, että pystyisin parempaan. Mä halusin olla kuivalihamestari!”


Lue näistä, ja muusta asiaankuuluvasta, Instagrammissa ja Facebookissa!
Tuottajaesittelyssä: Raseborgs Fermenteri

Kuka:  Chia Nasman

Sijainti: Fiskars, Raseborg

"I got really into fermented foods living in California, and when I moved back to Finland 4,5 years ago I bumped into this food artisan course and it was really resonating with me. So, then just everything seemed to scream that I should just go for it and make it into a business. It’s just endlessly fascinating that by leaving a vegetable for weeks in salt, and basically forgetting about it, it just turns into something even more magnificent and nutritious!"

Lue lisää Chia Nasman haastattelussaTutustu tuotteisiin myös heidän omilla kotisivuillaan!

Keskimääräisesti makeisten kulutus Suomessa on vuodessa melkein 6 kg per henkilö. Suomi on myös äänestetty maailman onnellisimmaksi maaksi! Liittyykö siis sokerin kulutus ja onnellisuus toisiinsa?

🍬Onko itse asiassa suomalaisten suosikkikarkki, salmiakki, kansallisen onnellisuuden taustalla? Lue asiasta enemmän! 
Tutustu uusiin mielenkiintoisiin tuottajiin Korjuu-verkostossa:

Ollinmäen Viinitila lähti kehittämään 1990-luvulla marjojen ja hedelmien käyttökokemuksen ja osaamisen pohjalta oman puutarhan marjoihin ja hedelmiin perustuvaa viinintuotantoa. He hakivat lisäosaamista Keski-Euroopasta, jossa on pitkät perinteet marjaviinien valmistuksesta. Tilan nykyinen isäntäpari Sirpa ja Jukka Villanen jatkaa perinteitä jalostamalla marjat tilaviineiksi, likööreiksi ja viinoiksi. 

Paahtimo Papu on vuonna 2014 perustettu jyväskyläläinen pienpaahtimo. Paahtimona olemme erikoistuneet luomuun sekä tummempiin paahtoihin. Etsimme täyteläisiä ja pehmeitä alkuperäiskahveja valikoimiimme. Kaikki paahtamamme kahvi on luomua, siksi myös myllymme ovat puhtaita ruiskutusjäämistä.  Luomusertifioinnin ohella kahveillamme on myös muita laatua selventäviä merkintöjä: SHG, SHB, Single Origin, Single Estate.  

Leipomo Viljaherkut on kahden tarmokkaan naisen, Jenni Daavitsaisen ja Paula Jurvasen joulukuussa 2020 avaama leipomo, joka toimii Mäntsälän Hirvihaarassa Majatalo Elsan tiloissa. Teemme tilauksesta täytekakkuja, voileipäkakkuja, pikkuleipiä. Leipomo Viljaherkkujen suosituin tuote ruisleipä leivotaan juureen. Juuren historia juontaa 1800-luvulle saakka!
Lokakuusta lähtien Korjuun Brekkarikassi on saatavilla useista leipomoista ja kahviloista eri puolella Suomea, sisällön ollessa jatkossa paikallisempi!

Katso Korjuun Facebook ja Instagram nähdäksesi paikat mistä löydät Brekkarikassin!
Korjuun teknologianurkka

Täysin uudistetun kehitys jatkuu taustalla. Alustasta tulee paljon nopeampi käyttää ja sen uusi ulkoasu vastaa moderneja ratkaisuja. Erityisesti kiinnitämme huomiota miten ruokabloggarit voivat kehittää yhteistyötään syvemmäksi pientuottajien kanssa. Otamme myös muita toiveita edelleen huomioon, joten ota yhteyttä meihin!
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa liittyen tapahtumiin, ruokakasseihin, blogiartikkeleihin, haastatteluihin ja muuhun mielenkiintoiseen! 
Facebook
Facebook
Instagram
Instagram
Website
Website
Liity Korjuuseen!
Copyright © 2021 Korjuu.com Oy, All rights reserved.
You are receiving this email because expressing interest in this theme.

Korjuu.com Oy
Henry Fordin katu 5 C
Helsinki 00150
Finland

Lisää meidät osoitekirjaasi


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Korjuu.com Oy · Henry Fordin katu 5 C · Helsinki 00150 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp