Back to Group
Carolina Oliveira
1 year ago
Korjuun haastattelut: Minna Hirvelä & Marko Mäkilä - Matin Mainio

 

1. Matin Mainiolla on pitkä ja maineikas historia. Marko ja Minna, otitte vetovastuun Matin Mainiosta muutama vuosi sitten. Miltä tuntuu olla sinapin tuottaja?

 

Aika on ollut vaihtelevaa. Haasteita ja inspiroitumista on tullut vuoronperään. Uusia asioita on tarvinnut opetella, haastavinta on ollut työn ja kodin asioiden erottelu ja raha-asioissa pettymyksien sietokyky on kasvanut. Sinappi on kausituote, kesä ja joulu ovat kiireisintä aikaa. Kun tehtaalla on hiljainen kausi on se ollut toisinaan turhauttavaa ja toisinaan siitä on osattu ottaa kaikki irti. Olemme suunnitelleet mm. uusia tuotteita ja keinoja millä saataisiin koko vuodenkierto käyttöön. Teemme töitä kahdestaan, joten erilaisia työtehtäviä riittää, monipuolista osaamista tarvitaan. Se on rikkaus ja toisaalta myös raskasta, enemmän kuitenkin rikkaus! Yrittäjyysvuodet ovat opettaneet myös sen mitkä asiat elämässä ovat tärkeitä.

 

2. Matin Mainion historia ulottuu aikaan ennen vuotta 1958. Oletteko säilyttäneet alkuperäisen reseptin tai muita traditioita?

 

Resepti on alkuperäinen, emmekä halua muuttaa sitä. Arvoihimme kuuluukin perinteikkyys, perinteiden jatkaminen. Jopa kattila jossa sinappi tänä päivänä valmistuu on kulkenut sinapin matkassa sieltä 1958 vuodesta asti. Huollamme ja pidämme kattilasta huolta, kuten reseptistä ja valmistustavasta.

 

3. Kuinka tärkeänä pidätte kestävää kehitystä ja eettisyyttä sinapin valmistuksessa? Tai läpinäkyvyyttä ja suomalaisuutta?

 

Kestävä kehitys on meille tärkeää. Raaka-aineet ovat niin pitkälle kuin mahdollista kotimaisia ja ne tilataan suomalaisilta perheyrityksiltä. Olemme myös pyrkineet kierrättämään kaiken mahdollisen.

 

4. Onko COVID-pandemia aiheuttanut mitään muutoksia kuluttajien käyttäytymisessä? Ja miltä vuosi 2021 vaikuttaa teille tuottajana?

 

Pandemia on vaikuttanut erityisesti ravintola-alan ja tukkukauppojen tilauksiin. Samoin yritysasiakkaiden liikelahjasinappien myynti on laskenut roimasti. Onneksi kotimaisten, ja erityisesti lähituottajien tuotteiden arvostus on ollut vahvassa nousussa, joten päivittäistavarapuolella myynti on kasvanut. Kokonaisuuden kannalta kovin suurta vaikutusta emme ole huomanneet.

 

5. Suomalaista sinappia pidetään erittäin korkeatasoisena. Mistä tämä mielestänne johtuu, onko sillä jotain tekemistä raaka-aineiden kanssa?

 

Raaka-aineiden korkea laatu, puhtaus ja lisäaineettomuus takaa parhaan sinapin. Omavalvonta on myös tarkkaa joka valmistus vaiheessa. Sinappimme valmistetaan rakkaudella, hyppysellinen rakkautta ja lämpöä menee joka purkkiin.

 

 

Photo: Matin Mainio Facebook

Edited 1 year ago
Article Comments
This article has no comments yet.